Thermowood Tulpenhout 

Wat is ThermoWood Tulpenhout?

Tulpenboomhout behoort tot de familie van de Magnoliaceae en komt uit het oosten van Noord-Amerika. Het optimale groeigebied ligt in Tennessee, Kentucky en West-Virginia. Tulpenhout is van nature geen duurzaam hout (4-5) maar thermisch modificeren verhoogt dit tot  klasse 2.

IPPC label

Eigenschappen en voordelen van ThermoWood Tulpenhout

  • Knoopvrij met weinig tekening: dit betekent dat het hout een gladde en egale uitstraling heeft zonder noemenswaardige knoesten of nerven.
  • Relatief hard: ThermoWood Tulpenhout is harder dan Radiata pine, maar minder hard dan fraké, wat betekent dat het een goede balans biedt tussen stevigheid en bewerkbaarheid.
  • Alternatief voor populier: ThermoWood Tulpenhout is een populair alternatief voor populier. Esthetisch zijn deze houtsoorten niet te onderscheiden.
  • Verkrijgbaar in relatief lange lengtes: handig voor projecten waar lange stukken hout nodig zijn.

Ons assortiment ThermoWood Tulpenhout

Al onze thermowood tulpenhout producten Beschikbare lengtes
Thermo Tulpen | 26 x 155 | Brut1,85-2,15 | 2,15-2,75 | 2,75 | 3,65-4,90

Toepassingsgebied ThermoWood Tulpenhout

Bewerken, afwerken, kleuren, lijmen en bevestigen van tulpenboomhout gaan gemakkelijk. Daarom heeft dit hout een groot toepassingsgebied. Dit onbehandelde hout is ideaal voor binnentoepassingen waarvoor geen slijtweerstand nodig is.

Na thermische modificatie is het zeer geschikt voor gevels.

Uiterlijke kenmerken thermowood tulpenhout 

Tulpenboomhout is de commerciële naam voor de botanische soort Liriodendron tulipifera L. Die naam is te danken aan zijn geelgroene tulpvormige bloemen met oranje strepen. Het kernhout is geelgroen tot bruingroen, en steekt fel af tegen het witachtige spint. De spinthoutzone is smal in oude bomen en heel breed in aangeplante exemplaren. De draad is recht en de nerf heeft een fijne, gelijkmatige structuur.

Omdat tulpenboomhout kleurverschillen en vlekvormige verkleuringen heeft, moet niet gemodificeerd hout bijna altijd worden gekleurd. Door het thermisch modificeren verdwijnen die verkleuringen grotendeels en krijg het een bruine kleur welke zal vergrijzen bij blootstelling aan regen en zonlicht.

Kostprijs ThermoWood Tulpenhout

De kostprijs van uw ThermoWood® tulpenhout is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de hoeveelheid, grote en graad van afwerking een grote rol. Neem vrijblijvend contact op via mail of telefoon om een offerte op maat te ontvangen.

Stevens & C°: expert in ThermoWood Tulpenhout   

Wie ThermoWood® Tulpenhout zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler en denken graag met u mee in elke fase. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons kunt u terecht voor gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.