Thermowood Tulpenhout 

Wat is thermowood tulpenhout? 

Tulpenboomhout behoort tot de familie van de Magnoliaceae en komt uit het Oosten van Noord-Amerika. Het optimale groeigebied ligt in Tennessee, Kentucky en West-Virginia. Tulpenhout is van nature geen duurzaam hout (4-5) maar dit wordt door het thermisch modificeren verhoogd tot klasse 2.

 

Toepassingsgebied thermowood tulpenhout 

Bewerken, afwerken, kleuren, lijmen en bevestigen van tulpenboomhout gaan gemakkelijk. Daarom heeft dit hout een groot toepassingsgebied. Dit onbehandelde hout is ideaal voor binnentoepassingen waarvoor geen slijtweerstand nodig is.

Na thermische modificatie is het zeer geschikt voor gevels.

Uiterlijke kenmerken thermowood tulpenhout 

Tulpenboomhout is de commerciële naam voor de botanische soort Liriodendron tulipifera L. Die naam is te danken aan zijn geelgroene tulpvormige bloemen met oranje strepen. Het kernhout is geelgroen tot bruingroen, en steekt fel af tegen het witachtige spint. De spinthoutzone is smal in oude bomen en heel breed in aangeplante exemplaren. De draad is recht en de nerf heeft een fijne, gelijkmatige structuur.

Omdat tulpenboomhout kleurverschillen en vlekvormige verkleuringen heeft, moet niet gemodificeerd hout bijna altijd worden gekleurd. Door het thermisch modificeren verdwijnen die verkleuringen grotendeels en krijg het een bruine kleur welke zal vergrijzen bij blootstelling aan regen en zonlicht.

Kostprijs thermowood tulpenhout

De kostprijs van uw ThermoWood® tulpenhout is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de hoeveelheid, grote en graad van afwerking een grote rol. Neem vrijblijvend contact op via mail of telefoon om een offerte op maat te ontvangen.