Thermowood iroko

Wat is thermowood iroko?

Iroko of ook gekend als Kambala, is de commerciële naam voor 2 bekende botanische soorten:

Chlorophora regia A. Chev. komt uit de natte delen van het West-Afrikaanse regenwoud, van Gambia tot Ghana.

Chlorophora excelsa (Welw.) benth. en Hock f. komt uit bostypes met meer bladverlies, van Senegal tot Mozambique.

Het is een duurzaam (klasse 1-2) West-Afrikaans hout dat verdonkert aan de lucht.
Desondanks de hoge natuurlijke duurzaamheid is het wel een redelijk nerveuse houtsoort.
Door thermische modificatie wordt dit stabieler en nog duurzamer (klasse 1).

Uiterlijke kenmerken van thermowood Iroko

De Iroko is een lichtboom die meestal goed natuurlijk verjongt, vooral op open plaatsen in het bos waar olifanten grazen, langs exploitatiewegen of op plaatsen met ijle vegetatie. Het kernhout van de Iroko is goudbruin tot donkerbruin en het spinthout geelwit. De structuur van het hout is vrij gelijkmatig met een matige fijne nerf en een rechte- / kruisdraad. De groeiringen zijn duidelijk zichtbaar.

Rond de houtvaten, vooral op de dosse laat het bleke parenchym duidelijke lichtgekleurde sporen na. Dat levert het hout zijn typische lichtgekleurde streep- of zigzagtekening op. In het begin heeft het hout een roodachtige kleur. Het hout zal op een natuurlijke manier vergrijzen onder invloed van regen en zonlicht.

Toepassingsgebied thermowood Iroko

Iroko is goed bewerkbaar en duurzaam. Hierdoor heeft deze houtsoort een heel groot toepassingsgebied. Iroko hout wordt gebruikt voor buitenconstructies, buitenschrijnwerk, gevelbekleding, brugleuningen, brugdekken, terrassen, tuinmeubelen, scheepdekken, containerbodems, laboratoriumtafels, draaiwerk, fineer en divers binnenschrijnwerk zoals parket en trappen.

Kostprijs iroko

ThermoWood® Iroko is duurzaam en van hoogstaande kwaliteit. Dit hout is dus een iets duurdere soort. De exacte kostprijs van uw hout is afhankelijk van verschillende factoren zoals de hoeveelheid, grootte en afwerkingsgraad. Neem telefonisch of via mail contact op voor een vrijblijvende offerte.