thermowood Vuren

Wat is ThermoWood® Vurenhout?

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Dat is de commerciële naam voor de botanische soorten Picea abies of Picea excelsla. De fijnspar behoort tot de Pinaceae familie. U ziet de boom veel in tuinen en perken, en rond de eindejaarperiode ook in huiskamers als kerstboom.

De olie van terpentijn, gewonnen uit de hars van de fijnspar, dient bij het schilderen om olieverf te verdunnen. Vurenhout, het hout van de fijnspar, is licht en elastisch en heeft een bleekgele kleur. Het wordt gebruikt om onder meer kisten, violen en schepen te bouwen. Thermisch gemodificeerd is het ideaal voor gevels en terrassen.

In België vindt u zowel inlands als ingevoerd vurenhout voor productie. Het ingevoerde hout is dan afkomstig uit landen uit het noordoosten van Europa zoals Zweden, Finland, Rusland, Polen, Tsjechië en de Baltische staten.

Van nature behoort vurenhout tot duurzaamheidsklasse 4, wat “weinig duurzaam” betekent. Door thermische modificatie ontstaat ThermoWood® van duurzaamheidsklasse 2, de op één na hoogste waardering.

Assortiment ThermoWood vurenhout

Bij Stevens Hout vindt u een uitgebreid assortiment ThermoWood Vuren. Het door warmte verduurzaamde hout heeft volgende eigenschappen:

  • Gemiddelde hardheid: ThermoWood Vurenhout is niet zo hard als sommige andere houtsoorten, waardoor het gevoeliger is voor deuken en krassen.
  • Geschikt voor terrassen: hoewel het niet de hardste houtsoort is, is ThermoWood vuren nog steeds geschikt voor terrasconstructies.
  • Visuele uitstraling: de aanwezigheid van knopen en kwasten stoort vaak niet en kan zelfs bijdragen aan het karakter van het hout. Dit geeft ThermoWood Vuren een natuurlijke uitstraling.
  • Aantrekkelijke prijs: ThermoWood Vuren staat bekend om zijn hoge kostenefficiëntie. Het is doorgaans een van de meer betaalbare houtsoorten, wat het aantrekkelijk maakt voor projecten met een beperkt budget.
  • Uitgebreid aanbod maten en lengtes: ThermoWood Vurenhout is beschikbaar in een breed scala aan maten en lengtes, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en ontwerpen.

Uiterlijke kenmerken van ThermoWood vuren

Door de thermische modificatie wordt vurenhout mooi goudbruin. Het is dan qua kleur niet te onderscheiden van thermisch gemodificeerd grenen. De knopen van ThermoWood Vuren liggen verspreid over de plank en zijn meestal kleiner dan bij ThermoWood grenen.

Door thermische modificatie ontstaan er wel stervormige bastjes in de kwasten. Buiten vergrijst ThermoWood onder invloed van regen en zonlicht. Dit gaat u tegen door het ThermoWood te behandelen.

PEFC-gecertificeerd: deze houtsoort heeft een PEFC-label. Dat betekent dat bij de productie rekening werd gehouden met duurzaam bosbeheer. Lees meer over wat het PEFC-label inhoudt.

Toepassingsgebied ThermoWood vuren

Thermisch gemodificeerd vurenhout is zeer geschikt als ThermoWood gevelbekleding en voor de aanleg van ThermoWood terrassen.

Gevel in ThermoWood vurenhout

Terras in ThermoWood vurenhout

Hoeveel kost ThermoWood Vurenhout?

ThermoWood Vuren staat gekend als een budgetvriendelijke houtsoort. De precieze kostprijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de hoeveelheid, de grootte en het kwaliteitsniveau een grote rol in de prijsbepaling. Neem telefonisch of via mail contact op voor een vrijblijvende offerte.

Stevens & C°: expert in ThermoWood vurenhout

Wie ThermoWood Vuren zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler en denken graag met u mee in elke fase. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons kunt u terecht voor gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.