thermowood Vuren

Wat is ThermoWood vurenhout?

Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Dat is de commerciële naam voor de botanische soorten Picea abies of Picea excelsla. De fijnspar behoort tot de Pinaceae familie. In België kan u zowel inlands als ingevoerd vurenhout vinden voor productie. Het ingevoerde hout is dan afkomstig uit Zweden, Finland, Rusland, Polen, Tsjechië en de Baltische staten.

Van nature is Vurenhout beperkt duurzaam (klasse 4). Door thermische modificatie wordt het hout wel duurzaam (klasse 2).

Assortiment ThermoWood vurenhout

  • Hardheid in de middenmoot (gemiddeld): ThermoWood vurenhout heeft over het algemeen een gemiddelde hardheid. Het is niet zo hard als sommige andere houtsoorten, waardoor het gevoeliger is voor deuken en krassen.
  • Geschikt voor terrassen: hoewel het niet de hardste houtsoort is, is ThermoWood vuren nog steeds geschikt voor terrasconstructies.
  • Visuele aspect: de aanwezigheid van knopen en kwasten stoort vaak niet en kan zelfs bijdragen aan het karakter van het hout. Dit geeft ThermoWood Vuren een natuurlijke uitstraling.
  • Prijs: ThermoWood Vuren staat bekend om zijn hoge kostenefficiëntie. Het is doorgaans een van de meer betaalbare houtsoorten, wat het aantrekkelijk maakt voor projecten met een beperkt budget.
  • Assortiment aan maten en lengtes: ThermoWood vurenhout is beschikbaar in een breed scala aan maten en lengtes, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en ontwerpen.

Uiterlijke kenmerken van ThermoWood vuren

Door de thermische modificatie krijgt het een mooie goudbruine kleur waardoor het qua kleur niet te onderscheiden is van thermisch gemodificeerd grenen. De knopen van ThermoWood® vuren liggen verspreid over de plank en zijn veelal kleiner dan bij ThermoWood® grenen. Door thermische modificatie ontstaan er wel stervormige bastjes in de kwasten. Buiten vergrijst het hout onder invloed van regen en zonlicht.

PEFC-gecertificeerd: deze houtsoort heeft een PEFC-label. Dat betekent dat bij de productie rekening werd gehouden met duurzaam bosbeheer. Lees meer over wat het PEFC-label inhoudt.

Toepassingsgebied ThermoWood vuren

Thermisch gemodificeerd vurenhout is zeer geschikt voor gevels en terrassen.

Gevel in ThermoWood vurenhout

Terras in ThermoWood vurenhout

Hoeveel kost ThermoWood vurenhout?

De kostprijs van vurenhout is afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de hoeveelheid, grootte en het kwaliteitsniveau een grote rol in de prijsbepaling. Neem telefonisch of via mail contact op voor een vrijblijvende offerte.

Stevens & C°: expert in ThermoWood vurenhout

Wie ThermoWood® Vuren zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler en denken graag met u mee in elke fase. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons kunt u terecht voor gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.