ThermoWood

Thermisch behandeld hout

Bij Stevens & C° zijn we gespecialiseerd in ThermoWood®. Dat is een behandeling waarbij hout wordt blootgesteld aan hitte en stoom. Hierdoor wordt het materiaal op een natuurlijke manier en zonder chemicaliën even duurzaam en stabiel gemaakt als hout uit tropische bossen.

Wat is ThermoWood?

ThermoWood® is thermisch behandeld hout: een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Met een speciale hittebehandeling worden Europese naaldbomen ongevoelig gemaakt voor vocht en schimmels. Het resultaat is een duurzame houtsoort die heel lang mee gaat.

Ontdek ThermoWood 

Soorten ThermoWood

ThermoWood® is even duurzaam als tropisch hout maar voordeliger en makkelijker te plaatsen. Dat maakt het hout geschikt voor allerlei buitentoepassingen.

thermowood terrasplanken

ThermoWood terrasplanken

Terrasplanken moeten bestand zijn tegen weer en wind. ThermoWood® terrasplanken zijn even duurzaam als tropisch hardhout, maar voordeliger en op milieuvriendelijkere wijze geproduceerd.

thermowood gevelbekleding

ThermoWood gevelbekleding

Een houten gevelbekleding geeft uw woning een natuurlijke, elegante uitstraling. ThermoWood® is door zijn thermische behandeling bestand tegen vocht, rot en temperatuurschommelingen.

thermowood houtsoorten

ThermoWood houtsoorten

ThermoWood® wordt gemaakt van Europees naaldbomenhout nl vuren en grenen. Daarnaast we hebben ook niet-Europese houtsoorten zoals Radiata Pine, Es, Populier, Tulpenhout en Ayous.

Hoe wordt ThermoWood gemaakt?

ThermoWood® is een ecologisch houtverbeteringsproces. Blootgesteld aan de juiste hitte, wordt hout op een natuurlijke wijze duurzamer en meer vormvast gemaakt, zonder dat er chemicaliën aan te pas komen. Het ThermoWood-proces maakt Europese naaldbomen even duurzaam als tropisch hardhout.

Voordelen van ThermoWood

ThermoWood® is thermisch behandeld tegen schadelijke invloeden en dus duurzamer en stabieler dan onbehandeld hout. In vergelijking met tropisch hardhout is ThermoWood® ecologisch meer verantwoord, betaalbaarder en makkelijker te plaatsen.

versus onbehandeld hout

 • 23% beter isolatievermogen
 • Langere levensduur
 • Beter bestand tegen houtrot
 • Minder zwelling en krimp
 • Betere vormstabiliteit
 • Minder vochtopname

versus tropisch hardhout

 • Voordeliger
 • Milieuvriendelijker
 • Lichter
 • Makkelijker te plaatsen
 • FSC of PEFC gecertificeerd
 • Uit duurzaam beheerde bossen

Hoe duurzaam is ThermoWood?

ThermoWood® grenen en vurenhout is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Het is namelijk gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen van lokale oorsprong en van bomen die sneller weer aangroeien. Zo blijven de tropische oerbossen gespaard.

Ook verschillende labels tonen de duurzaamheid van ThermoWood® aan. Het Europese CE-label heeft betrekking tot onder meer gezondheid en milieubescherming. Het PEFC-label en het FSC-label garanderen dan weer dat ThermoWood® voldoet aan de eisen voor verantwoord en duurzaam bosbeheer.

ThermoWood® heeft een isolatievermogen dat 23 keer hoger ligt dan niet behandeld hout. Het is dan ook zeer geschikt voor passieve woningbouw. Het hout is een chemicaliënvrij product, het wordt na gebruik volledig gerecycleerd.

ThermoWood vs Tropisch hardhout

Wat zijn de verschillen?

Tropisch hardhout wordt ingevoerd van de andere kant van de wereld, en dat merkt u aan de prijs. Voor ThermoWood® grenen en vuren gebruikt men snelgroeiende houtsoorten uit Europese, duurzaam beheerde bossen. Dat is niet alleen beter qua prijs, maar ook qua ecologische voetafdruk. Bovendien is ThermoWood® lichter en dus makkelijker te plaatsen dan hardhout.

 • Milieuvriendelijker
 • Betaalbaarder
 • Makkelijker te plaatsen

ThermoWood: toepassingen

ThermoWood® is ideaal voor buitengebruik: door het verhittingsproces wordt het hout duurzamer, vormvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Het hout is beter beschermd tegen houtrot, schimmels of schade door houtetende insecten.

Hoeveel kost ThermoWood?

ThermoWood® is een milieuvriendelijker en goedkoper alternatief voor tropisch hardhout, met dezelfde duurzame kwaliteit. Gemiddeld betaalt u voor ThermoWood® een stuk minder dan voor  tropisch hardhout. Wilt u graag een prijs laten opmaken? Vraag gerust een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

Hoe ThermoWood plaatsen?

ThermoWood® is makkelijk te plaatsen. Toch vraagt elke toepassing, zoals gevelbekleding en terrasbekleding, een eigen manier van plaatsing. Kies dus een vakman die ThermoWood® correct plaatst, zodat u optimaal geniet van de voordelen. Belangrijk hierbij is een goede ventilatie, een correcte bevestiging en een eventuele voorbehandeling met olie of sealer. Bekijk de thermowood accessoires voor het plaatsen van jouw thermowood of  vraag ons gerust om bijkomend advies. 

Wij geloven in ThermoWood

erkend verdeler

Bij Stevens Hout willen we een waardig en ecologisch verantwoord alternatief voor tropische hardhoutsoorten aanbieden. Daarom maakt ThermoWood® al meer dan 10 jaar deel uit van ons gamma. We hebben meer dan 8 thermisch gemodificeerde houtsoorten en dit in meer dan 20 secties en meer dan 40 profielen – allemaal brut en geschaafd op voorraad.

ThermoWood offerte aanvragen

Wie ThermoWood® zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler en denken graag met u mee in elke fase. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons kunt u terecht voor gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.