Thermowood grenen

Wat is ThermoWood® Grenenhout?

Grenen is de commerciële benaming voor hout van verschillende dennenbomen, vooral van de Pinus Sylvestris of grove den. Die vindt u in nagenoeg heel Europa, een groot deel van Centraal-Azië en Rusland tot het noorden van China. Een oudere benaming is pijnboom. De dennenboom uit het kerstliedje is dan weer een zilverspar.

Andere namen voor grenen zijn rood Noors grenen (RNG) en, in het Engels, ‘redwood’ of ‘European redwood’. Het is een van de meest gebruikte houtsoorten in onze streken. Vroeger was het populair in de mijnbouw, omwille van het krakend geluid dat het maakt voor het breekt. Onbehandeld is het vooral geschikt voor binnenshuis gebruik, bijvoorbeeld voor meubels. Thermisch gemodificeerd is het perfect bestand tegen de weersomstandigheden, bijvoorbeeld voor het bekleden van gevels en terrassen.

ThermoWood® Grenen is grenenhout dat een warmtebehandeling ondergaan heeft. Daardoor veranderen het uiterlijk en de structuur van het hout, dat duurzamer, sterker en donkerder wordt. Stevens Hout is al jarenlang uw specialist in alle soorten ThermoWood. Ons ThermoWood Grenenhout is afkomstig van snelgroeiende dennenbomen in Scandinavië.

Assortiment ThermoWood Grenen

U vindt bij Stevens Hout een ruim aanbod ThermoWood Grenen. Dit thermisch gemodificeerde hout heeft volgende eigenschappen:

 • Gemiddelde hardheid: ThermoWood Grenenhout is niet de hardste houtsoort, waardoor het een hogere gevoeligheid heeft voor krassen en deuken.
 • Geschikt voor terrassen: ondanks de gemiddelde hardheid is ThermoWood Grenen nog steeds ideaal voor het aanleggen van terrassen.
 • Visuele uitstraling: ThermoWood Grenen heeft kwasten en knopen, maar die geven net extra karakter en een natuurlijke uitstraling aan het hout.
 • Aantrekkelijke prijs: voor projecten met een beperkt budget is ThermoWood Grenen een aantrekkelijke optie dankzij de hoge kostenefficiëntie – het behoort absoluut tot de meer betaalbare houtsoorten.
 • Uitgebreid aanbod maten en lengtes: welke maat of lengte u ook nodig heeft, het is ongetwijfeld beschikbaar in ThermoWood Grenenhout, dat ter beschikking staat van uiteenlopende ontwerpen en toepassingen.

Uiterlijke kenmerken van ThermoWood Grenen

Vlak na het kappen is het kernhout van een grove den licht tot roodbruin-geel en het spinthout wit tot geelachtig wit. Na blootstelling aan het licht worden ze donkerder. Door de thermische modificatie verandert de kleur in prachtig goudbruin, vergelijkbaar met thermisch gemodificeerd vurenhout of ThermoWood Vuren.

ThermoWood Grenen bevat steeds kwasten of knoesten, de plekken in het hout waar een zijtak aan de boom groeide. Ze zijn bruin en redelijk groot in vergelijking met ThermoWood Vuren, maar wel ruimer verspreid over de plank. Bij blootstelling aan regen en zonlicht vergrijst ThermoWood. Het is een onschadelijk natuurlijk proces dat u eventueel tegengaat door het ThermoWood te behandelen.

PEFC-gecertificeerd: deze houtsoort heeft een PEFC-label. Bij de productie werd namelijk rekening gehouden met duurzaam bosbeheer. Lees meer over wat het PEFC-label inhoudt.

  Toepassingsgebied ThermoWood Grenen

  Thermisch gemodificeerd grenenhout is ideaal om te gebruiken als ThermoWood gevelbekleding en voor de aanleg van ThermoWood terrassen.

  Gevel in ThermoWood grenenhout

  Terras in ThermoWood Grenen

  Hoeveel kost ThermoWood Grenen?

  ThermoWood Grenen heeft de luxueuze uitstraling van exotisch hardhout. Toch is het veel beter voor het klimaat en budgetvriendelijker. De kostprijs van uw bestelling hangt af van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het kwaliteitsniveau, de grootte en de hoeveelheid. Contacteer ons telefonisch of via mail voor een vrijblijvende offerte op maat van uw project.

  Stevens & C°: expert in ThermoWood Grenenhout

  Wie ThermoWood® Grenen zegt, zegt Stevens Hout. Al jarenlang zijn we gespecialiseerd in het invoeren en verdelen van hout. We denken graag met u mee in elke fase. Een afwerking in een bepaalde kleur of een brandvertragende behandeling? Wij maken het in orde. Bij ons bent u aan het juiste adres voor zowel gespecialiseerd advies als een volledige dienstverlening.