LVL

Gelamineerd fineerhout (LVL)

LVL of Laminated Veneer Lumber is structureel gelamineerd fineerhout met een grote dimensionele stabiliteit, maximale sterkte en hoge belastbaarheid. Het bestaat uit meerdere lagen van grenen en vuren fineren. Die zijn ongeveer 3 millimeter dik en onderling verlijmd, meestal parallel, soms ook gekruist. Zo worden onvolkomenheden gelijkmatig over de dwarsdoorsnede verdeeld.

Het resultaat is een homogeen opgebouwd product. LVL is een van de lichtste én sterkste bouwmaterialen op houtbasis. Het werd ontwikkeld door STEICO, dat gespecialiseerd is in milieuvriendelijke bouwmaterialen.

LVL is perfect geschikt voor alle soorten bouwprojecten, van nieuwbouw tot renovatie. De voornaamste toepassingen zijn draagbalken voor wanden, vloeren en daken, pijlers, spantconstructies, balkverstevigingen en dakgebinten. Een duurzaam, efficiënt en ecologisch gebouw begint met LVL.

Houtskelet LVL

Soorten LVL

Steico LVL R

Bij STEICO LVL R zijn alle fineerlagen verlijmd in de lengterichting. Hierdoor krijgt u een hoogwaardig materiaal dat ideaal is voor constructies die een grote overspanning en minimale doorbuiging vereisen.

Toepassingen van STEICO LVL R zijn plafondbalken, kepers, primaire draagbalken zoals gordingen en onderbalken, stijlen, boven- en onderregels, balkverstevigingen en veel meer.

STEICO LVL X

Bij STEICO LVL X is ongeveer een vijfde van de fineerlagen kruiselings verlijmd. Hierdoor verhoogt bij het gebruik als plaat het draagvermogen, de vormstabiliteit en de stijfheid.

Toepassingen van STEICO LVL X zijn randbalken, uitstijvende dak-, vloer- en wandbekistingen, dragende dak- en vloerbekistingen, spanten, slanke dakoversteken, gebogen bouwelementen en veel meer.

Voordelen van LVL

LVL is hét product bij uitstek voor houten constructies:

Technische eigenschappen LVL

STEICO verzamelde al de technische en mechanische informatie over hun LVL in een overzichtelijke technische fiche. Klik op de knop hieronder en raadpleeg de fiche voor gedetailleerde informatie over ons gelamineerd fineerhout.

PEFC-gecertificeerd: dit STEICO constructiehout heeft een PEFC-label. Dat betekent dat bij de productie rekening werd gehouden met duurzaam bosbeheer. Lees meer over wat het PEFC-label inhoudt

Houtskeletbouw LVL
Stevens Hout : Ann Stevens en haar vader

Gelamineerd fineerhout kopen bij Stevens & C°

Bij Stevens & C° zijn we al jarenlang vertrouwd met LVL, onder meer als hout voor houtskeletbouw. Meer weten over de toepassingen, prijzen of levertermijnen van ons LVL? Vraag ons gerust om meer advies of contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.