ThermoWood® behandelen

Als gevelbekleding, op terrassen, voor sauna’s en tuinhuizen… ThermoWood® duikt steeds vaker op in allerlei toepassingen. Daar zijn goede redenen voor. ThermoWood® heeft namelijk de esthetische looks van tropisch hardhout, maar is een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief.

ThermoWood® is hout dat langdurig verhit is met stoom. Daardoor heeft het een verbeterde structuur en duurzaamheid. Onder normale omstandigheden hoeft u het dan ook helemaal niet te behandelen. Blootstelling aan zonlicht leidt wel tot verkleuring en oppervlakkige scheurtjes en barstjes. ThermoWood® behandelen is de oplossing om dat te voorkomen.

Besteedt u de behandeling van ThermoWood® liever uit aan een expert? Stevens & C° helpt u graag verder. Neem contact op met ons.

 

Thermowood iroko behandelen

Voorkom verkleuring door uw ThermoWood® te behandelen

Is uw ThermoWood® vergrijsd of wilt u de vergrijzing en natuurlijke beschadigingen voorkomen of maskeren? Voeg terug pigment toe aan uw hout met een kwalitatieve olie, beits of verf. Zo behoudt u de originele, natuurlijk ogende kleur van uw hout. Maar welke kiest u best? Dit zijn de verschillen:

Olie

 • trekt in het hout in
 • sneller terug onderhoud nodig
 • meest natuurlijke uitzicht
 • makkelijkst om correct aan te brengen

Beits

 • trekt in het hout in
 • tussen olie en verf wat onderhoud, natuurlijk uitzicht en gebruiksgemak betreft

Verf

 • ligt op het hout
 • blijft het langst behouden
 • minst natuurlijke uitzicht
 • grootste kans op fouten bij het aanbrengen

Goede opties om zelf mee aan de slag te gaan zijn een gepigmenteerde olie of een buitenbeits op terpentinebasis. Beide trekken goed in en geven een egaal resultaat. U dient de behandeling wel regelmatig te herhalen. De zon stopt immers niet met schijnen. Hoe donkerder de olie, hoe meer pigment hij bevat en hoe meer tijd u tussen de onderhoudsbeurten laat. Het mooiste resultaat bereikt u met een lichtere olie. Die zorgt ervoor dat het verschil voor en na amper zichtbaar is.

Dankzij zijn vormvastheid is ThermoWood® ook zeer geschikt om te verven. Bij andere houtsoorten veroorzaakt de onderliggende werking onder meer sneller afschilferen. Bij Stevens Hout vindt u geverfd ThermoWood® op voorraad, met 10 jaar garantie tegen afschilferen. Zo geniet u van de meest duurzame bescherming tegen vergrijzing, zonder de kans op fouten bij het aanbrengen.

ThermoWood® behandelen: het stappenplan

Met de juiste olie, voldoende tijd en geduld en dit duidelijke stappenplan behandelt u zelf uw ThermoWood®.

 1. Doorroer de olie minstens een minuut lang.
 2. Breng de olie op het hout aan met een kwast of roller.
 3. Verwijder overtollige olie voor hij opdroogt. Gebruik hiervoor een pluisvrij doek, bijvoorbeeld een oude kussensloop.
 4. Laat uw eerste olielaag opdrogen. Herhaal de vorige stappen voor een tweede of derde laag, tot het hout er verzadigd uitziet.
 5. Geniet van uw prachtige eindresultaat!

Stevens & C°, uw ThermoWood®-specialist

Wie ThermoWood® zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler van deze houtsoort en denken graag in elke fase met u mee. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons krijgt u gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.