Thermowood terrasplanken

Waarom Thermowood terrasplanken?

ThermoWood® terrasplanken worden geproduceerd uit thermisch gemodificeerd hout. Hiervoor krijgt het hout  een speciale hittebehandelingen waardoor het hout minder gevoelig wordt voor vocht en schimmels. Zo krijgt u een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Thermowood terrasplanken

Voordelen van ThermoWood terrasplanken?

Een terras aanleggen met ThermoWood® terrasplanken brengt verschillende voordelen met zich mee:

ThermoWood® terrasplanken zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame én esthetische oplossing.

Thermowood triple

Uitzicht van Thermowood terrasplanken

ThermoWood® terrasplanken hebben over het algemeen een natuurlijke uitstraling. De planken hebben een warme kleur met een donkere tint van bruin of grijs. De exacte kleur is afhankelijk van het type hout en het bewerkingsproces. ThermoWood® terrasplanken hebben vaak een kenmerkende textuur en nerfpatroon wat het natuurlijke karakter van het hout benadrukt.

Ontdek ons aanbod Thermowood

 

Soorten Thermowood terrasplanken

Thermowood terrasplanken

De levensduur van Thermowood terrasplanken

ThermoWood® terrasplanken hebben een aanzienlijk langere levensduur dan onbehandelde houten terrasplanken van dezelfde houtsoort. Door de thermische behandeling worden de eigenschappen van het hout verbeterd en wordt de levensduur verlengd.

De exacte levensduur van ThermoWood® terrasplanken is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de blootstelling aan vocht, zonlicht en andere weersomstandigheden, de kwaliteit van het hout en de kwaliteit van de installatie.

Kiest u voor kwaliteitsvolle ThermoWood® terrasplanken en een professionele plaatsing? Dan hebben uw ThermoWood® terrasplanken een gemiddelde levensduur van 20 jaar bij goed onderhoud.

ThermoWood decking

ThermoWood® deckings zijn houten terrasplanken gemaakt van thermisch gemodificeerd hout. Deze terrasplanken hebben een warme, natuurlijke uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. ThermoWood® deckings worden gebruikt voor het bouwen van terrassen, balkons en andere buitenruimtes. Ze bieden een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor ander terrasmateriaal zoals bijvoorbeeld tropisch hardhout.

Thermowood decking

Uw Thermowood terrasplanken onderhouden

Om de levensduur van uw ThermoWood® terrasplanken te verlengen, is het belangrijk dat u het terras regelmatig voorziet van een grondig onderhoud. Het onderhoud zelf is relatief eenvoudig. We geven u graag enkele tips mee.

 1. Reinig uw ThermoWood® terrasplanken regelmatig: reinig de terrasplanken regelmatig met een zachte borstel en water om vuil en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers, deze kunnen de planken beschadigen.
 2. Verwijder vlekken: als er vlekken op uw terrasplanken zitten, moet u deze onmiddellijk schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en water.
 3. Bescherm de terrasplanken met olie: breng periodiek een beschermende laag aan op de terrasplanken om ze beter te beschermen.
 4. Controleer de bevestiging van uw ThermoWood® terrasplanken: controleer regelmatig of de terrasplanken nog goed bevestigd zijn en of er geen losse of beschadigde planken zijn die vervangen moeten worden.

 

Groene aanslag van Thermowood terrasplanken verwijderen

Als uw ThermoWood® terrasplanken niet voldoende zonlicht krijgen, kan er groene aanslag ontstaan. Gelukkig is het relatief eenvoudig om de groene aanslag te verwijderen en uw terrasplanken weer te laten stralen.

Groene aanslag van uw ThermoWood® terrasplanken verwijderen doet u door 10 eetlepels groene zeep en 10 liter water te mengen. Breng dit mengsel aan op de groene aanslag. Laat het een paar minuten intrekken en schrob vervolgens met een zachte borstel. Spoel daarna af met water.

Laat na het verwijderen van de groene aanslag de planken goed drogen voor u opnieuw gebruik maakt van uw terras. Groene aanslag kan worden vermeden door uw ThermoWood® terrasplanken regelmatig te onderhouden zoals hierboven beschreven. 

Bos
Thermowood terrasplanken vuren

Thermowood terrasplanken versus onbehandeld hout en tropisch hardhout

Als u uw terras gaat aanleggen, zal u opmerken dat er verschillende opties zijn. We geven u graag enkele goede redenen mee om te kiezen voor ThermoWood® terrasplanken.

Eerst en vooral is ThermoWood® thermisch behandeld tegen schadelijke invloeden. De terrasplanken zijn dus duurzamer en stabieler dan onbehandelde terrasplanken. In vergelijking met tropisch hardhout is ThermoWood® beter voor het milieu, betaalbaarder en gebruiksvriendelijker.

Versus onbehandelde terrasplanken

 • 23% beter isolatievermogen
 • Langere levensduur
 • Beter bestand tegen houtrot
 • Minder zwelling en krimp
 • Betere vormstabiliteit
 • Minder vochtopname

Versus terrasplanken van Tropisch hardhout

 • Voordeliger
 • Milieuvriendelijker
 • Lichter
 • Thermowood plaatsen is makkelijker
 • FSC of PEFC gecertificeerd
 • Uit duurzaam beheerde bossen

Hoeveel kosten Thermowood terrasplanken?

De kostprijs van uw ThermoWood® terrasplanken is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral de kostprijs van het ThermoWood® speelt een belangrijke rol. Daarnaast hebben ook de hoeveelheid terrasplanken, extra behandelingen en uw persoonlijke voorkeuren een grote invloed op de prijs.

Contacteer ons gerust voor een offerte op maat van uw wensen.

Thermowood terrasplanken laten plaatsen

ThermoWood® terrasplanken zijn makkelijk te plaatsen. Toch vraagt elk project een eigen manier van werken. Kies voor een vakman die ervaring heeft met het plaatsen van ThermoWood® terrasplanken, zo geniet u optimaal van de voordelen.

Belangrijk hierbij is een goede ventilatie, een correcte bevestiging en een eventuele voorbehandeling met olie of sealer.

Vraag ons gerust om bijkomend advies via ons contactformulier of neem telefonisch contact op.

Thermowood terrasplanken vuren

Stevens Hout

Wie ThermoWood® terrasplanken zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler en denken graag met u mee in elke fase. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons kunt u terecht voor gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.

Stevens Hout : Ann Stevens en haar vader

ThermoWood® terrasplanken kopen

Bij Stevens Hout willen we een waardig en ecologisch verantwoord alternatief voor tropische hardhoutsoorten aanbieden. Daarom maakt ThermoWood® al meer dan 10 jaar deel uit van ons gamma. We hebben meer dan 8 thermisch gemodificeerde houtsoorten en dit in meer dan 20 secties en meer dan 40 profielen – allemaal brut en geschaafd op voorraad.

Ontdek ons aanbod Thermowood