Thermowood gevelbekleding

Waarom Thermowood gevelbekleding?

Thermowood® is duurzaam, goed bestand tegen vocht, vormvast en milieuvriendelijk. Hierdoor is het uitermate geschikt als gevelbekleding. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en heeft een elegante en natuurlijke uitstraling.

Thermowood gevelbekleding grenen

Voordelen van ThermoWood?

We zetten de voordelen van Thermowood® gevelbekleding graag voor u op een rijtje:

Thermowood® gevelbekleding biedt een duurzame, stabiele en mooie oplossing voor gevelbekleding en is bovendien ook budgetvriendelijk. Liever een gekleurd exemplaar? Dan kan je kiezen voor zwarte gevelbekleding. 

Thermowood triple

Soorten Thermowood gevelbekleding

Er bestaan verschillenden soorten Thermowood® die allemaal geschikt zijn als gevelbekleding.
Mogelijke uitvoeringen van Thermowood® gevelbekleding zijn planchetten met tand en groef, bevel sidings, latten met een open en gesloten voeg of blokprofielen.

Ontdek ons aanbod Thermowood

thermowood gevelbekleding

De levensduur van Thermowood gevelbekleding

Door de thermische behandeling worden de eigenschappen van het hout verbeterd en wordt de levensduur verlengd. Hierdoor heeft Thermowood® gevelbekleding een aanzienlijk langere levensduur dan onbehandelde houtsoorten.

De gemiddelde levensduur van Thermowood gevelbekleding bedraagt 20 jaar en meer. De blootstelling aan vocht, zonlicht en andere weeromstandigheden spelen hierin een belangrijke rol.

Als u de levensduur van uw Thermowood® gevelbekleding wilt verlengen, is het van groot belang dat u uw gevelbekleding regelmatig reinigt.

Thermowood gevelbekleding reinigen en onderhouden

Om uw Thermowood® gevelbekleding in goede staat te houden en de levensduur te verlengen, is het belangrijk dat u het regelmatig reinigt en onderhoudt. We geven u graag een stappenplan mee om uw Thermowood® gevelbekleding te laten stralen:

 

 1. Reinig uw Thermowood® gevelbekleding minstens één keer per jaar met een zachte borstel en water om vuil, stof en andere verontreinigingen te verwijderen. Vermijd een hogedrukreiniger, dit kan uw houtvezels beschadigen.
 2. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel of andere bijtende stoffen.
 3. Indien u de natuurlijke kleur en textuur van Thermowood wenst te behouden dient u het hout regelmatig te behandelen met Thermowood olie. Anders zal uw hout vergrijzen. Dit is een natuurlijk proces dat veroorzaakt wordt door blootstelling aan zonlicht en regen. Afhankelijk van uw voorkeur, kan u de natuur ook zijn gang laten gaan.
 4. Voorkom vocht door ervoor te zorgen dat er geen water op de gevelbekleding blijft staan. Dit kan leiden tot schade en vlekken. Zorg ervoor dat je gevelbekleding geventileerd is zodat er geen vocht ophopingen ontstaan.
 5. Controleer regelmatig op eventuele schade of tekenen van slijtage zoals scheuren en barsten. Laat dit indien nodig zo snel mogelijk vervangen om verdere schade te voorkomen.
thermowood gevelbekleding plaatsen

Thermowood gevelbekleding plaatsen

ThermoWood® gevelbekleding is makkelijk te plaatsen. Toch vraagt elk project een eigen manier van werken. Kies voor een vakman die ervaring heeft met het plaatsen van ThermoWood® gevelbekleding, zo geniet u optimaal van de voordelen.

Belangrijk hierbij is een goede ventilatie, een correcte bevestiging en een eventuele voorbehandeling.

Vraag ons gerust om bijkomend advies via ons contactformulier of neem telefonisch contact op.

thermowood gevelbekleding vuren

Thermowood gevelbekleding versus onbehandeld hout en tropisch hardhout

De opties voor houten gevelbekleding zijn eindeloos. We geven u graag enkele goede redenen mee om te kiezen voor Thermowood® gevelbekleding.

Thermowood® gevelbekleding is thermisch behandeld tegen schadelijke invloeden. Hierdoor is de gevelbekleding duurzamer en stabieler dan onbehandelde houten gevelbekleding. In vergelijking met tropisch hardhout, een andere populaire houtsoort voor gevelbekleding, is Thermowood® gevelbekleding veel beter voor het milieu, betaalbaarder en gebruiksvriendelijker.

Versus onbehandelde gevelbekleding

 • 23% beter isolatievermogen
 • Langere levensduur
 • Beter bestand tegen houtrot
 • Minder zwelling en krimp
 • Betere vormstabiliteit
 • Minder vochtopname

Versus gevelbekleding van Tropisch hardhout

 • Voordeliger
 • Milieuvriendelijker
 • Lichter
 • Makkelijker te plaatsen
 • FSC of PEFC gecertificeerd
 • Uit duurzaam beheerde bossen

Hoeveel kost Thermowood gevelbekleding?

De kostprijs van uw ThermoWood® gevelbekleding is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral de kostprijs van het hout speelt een belangrijke rol. Daarnaast hebben ook de te bekleden oppervlakte, extra behandelingen en uw persoonlijke voorkeuren een grote invloed op de prijs.

Contacteer ons gerust voor een offerte op maat van uw wensen.

Thermowood gevelbekleding schilderen

Thermowood® gevelbekleding heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling. Hierdoor wordt het niet vaak geschilderd. Olie of niet-filmvormende verf wordt aangebracht om vergijzing te voorkomen.

Wilt u uw Thermowood® gevelbekleding toch graag schilderen? Koop dan Thermowood die reeds vooraf is afgewerkt met een kleur, zoals zwart Thermowood. Zo bent u zeker van een kwalitatieve afwerking dan jaren mooi blijft.

thermowood gevelbekleding

Stevens Hout

Wie ThermoWood® gevelbekleding zegt, zegt Stevens Hout. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd invoerder en verdeler en denken graag met u mee in elke fase. Zoekt u een afwerking in een bepaalde kleur? Wenst u een brandvertragende behandeling? Wij zorgen ervoor. Bij ons kunt u terecht voor gespecialiseerd advies en een volledige dienstverlening.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat.

Stevens Hout : Ann Stevens en haar vader

ThermoWood® gevelbekleding kopen

Bij Stevens Hout willen we een waardig en ecologisch verantwoord alternatief voor tropische hardhoutsoorten aanbieden. Daarom maakt ThermoWood® al meer dan 10 jaar deel uit van ons gamma. We hebben meer dan 8 thermisch gemodificeerde houtsoorten en dit in meer dan 20 secties en meer dan 40 profielen – allemaal brut en geschaafd op voorraad.

Ontdek ons aanbod Thermowood