Steico

Het bouwsysteem uit de natuur

Bij Stevens & C° verkopen we ook het merk STEICO: dat zijn milieuvriendelijke bouwproducten op basis van hernieuwbare grondstoffen zoals hout, houtvezel. STEICO heeft een volledig ecologisch productassortiment voor de hele bouwschil. Zo kunt u voor zowel constructie als isolatie gebruik maken van hernieuwbare bouwsystemen recht uit de natuur.

Waarvoor staat Steico?

STEICO is vooral gekend voor de milieuvriendelijke isolatiematerialen uit houtvezel, maar het merk heeft ook houten constructiedragers en harde vezelplaten. STEICO heeft als eerste fabrikant zijn volledige gamma van isolatiematerialen uit houtvezel laten certificeren door de PEFC, als garantie voor een duurzaam en verantwoord gebruik van het hout. Kortom: STEICO staat voor bouwen met respect voor de natuur.

Ontdek Steico

Steico producten

Of u nu een dak, vloer of wand bouwt: er is voor elke toepassing een aangepast STEICO-product. STEICO heeft alles in huis voor een gezonde, dragende en goed geïsoleerde woning.

Steico: isolatie

Houtvezelisolatie houdt uw woning warmer in de winter en koeler in de zomer dan andere vormen van isolatie. Bovendien is STEICO-isolatie natuurlijk, geluiddempend én beschermd tegen vocht.

Steico: BOUW

STEICO bouwelementen zijn gemaakt uit gelamineerd fineerhout: sterker dan massief hout en beter bestand tegen zwellen, krimpen of verzakking. Hierdoor hebt u minder materiaal nodig.

Meer van Steico

STEICO voor daken
STEICO voor wanden
STEICO voor vloeren
STEICO voor plafonds 

 

STEICO houtvezelisolatie
STEICO isolatiesystemen
STEICO I-liggers
STEICO gelamineerd fineerhout
STEICO inblaasisolatie
STEICO ondervloeren

 

Het ontstaan van Steico

STEICO begon in 1986 als een kleine houtonderneming maar heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de grootste fabrikant ter wereld van isolatieplaten uit houtvezel. Het gamma is uitgebreid en omvat nu een compleet bouwsysteem uit natuurlijke materialen. De productie gebeurt in drie Europese fabrieken, twee in Polen en een in Frankrijk.

Waarom kiezen voor Steico

STEICO stelt hoge eisen aan milieubewustzijn, comfort en kwaliteit. De vochtwerende en isolerende producten dragen bij tot een gezond binnenklimaat. Omdat de verschillende elementen perfect met elkaar te combineren zijn, vindt een ecologische bouwer bij STEICO alle bouw- en isolatiematerialen bij één producent.

Voordelen Steico

  • Natuurlijk product
  • Gezond binnenklimaat
  • Onafhankelijke kwaliteitscontrole
  • Volledig hernieuwbaar materiaal
  • Alle producten voor de hele bouwschil

Ecologisch bouwen met Steico

De producten van STEICO zijn van natuurlijke oorsprong, vrij van schadelijke additieven en volledig herbruikbaar. Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is PEFC®-gecertifieerd. Niet voor niets zijn de STEICO-producten bekroond met gerespecteerde kwaliteitslogo’s, zoals die van PEFC. Controles door onafhankelijke organen zorgen dat de kwaliteitsnormen ook op lange termijn behouden blijven.

STEICO: alternatief voor airco

Isolatie uit houtvezel heeft een hoger gewicht dan bijvoorbeeld glaswol en kan hierdoor veel meer weerstand bieden tegen zonnestralen. De hitte wordt tot in de koelere avonduurtjes afgeslagen. Onafhankelijke onderzoeken tonen dat door het gebruik van isolatiematerialen uit houtvezel de dagen met onaangenaam hoge binnentemperaturen praktisch gehalveerd kunnen worden.

Steico: toepassingen

In het STEICO-gamma vindt u constructieve bouwmaterialen, I-liggers en natuurlijke isolatiematerialen voor wanden, daken en vloeren. Of u nu een woning wilt bouwen, renoveren, of isoleren: bij STEICO vindt u een ecologisch gamma voor de hele bouwschil.

Steico voor een gezond binnenklimaat

80% van ons leven brengen we door in gesloten ruimtes. Maar zijn we ons wel van bewust van de schadelijke stoffen die ons omringen? De natuurlijke STEICO-materialen garanderen een comfortabele én gezonde leefomgeving. De producten beschermen uw woning tegen vocht, condensatie en schimmel. Ze houden de woonruimte koel in de zomer en aangenaam warm in de winter. En dat volledig ecologisch.

STEICO beschermt bij brand

Vele conventionele isolatiematerialen smelten bij een brand en bieden nauwelijks bescherming tegen vuur. STEICO isolatiematerialen zijn uitgerust met een natuurlijke brandvertrager: ammoniumfosfaat. Hierdoor kan het binnendringen van vuur actief worden afgeremd. En omdat STEICO een natuurlijk materiaal is, hebt u bij brand ook veel minder last van giftige gassen dan bij andere isolatiemiddelen.

Wij geloven in Steico

Officieel verdeler 

Stevens Hout is al jaren erkend verdeler van STEICO-producten op de Belgische markt. Met het STEICO-gamma helpen we onze klanten in de houtskeletbouw aan natuurlijke en sterke materialen voor constructie en isolatie.

 

Steico offerte aanvragen

Bij Stevens Hout zijn we vertrouwd met de natuurlijke isolatieproducten, de efficiënte bouwmaterialen en de energiebesparende I-liggers van STEICO. Meer weten over toepassingen, prijzen of levertermijnen? Vraag ons gerust om meer advies.