Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen is de toekomst

Het groeiende bewustzijn voor het milieu heeft een grote impact op de bouwsector. Die is namelijk verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het gebruik van energie-intensieve bouwmaterialen en niet-duurzame energiebronnen zijn de grote boosdoeners. Als tegenbeweging is er steeds meer vraag naar ecologische bouwmaterialen.

Ecologisch bouwen is minder schadelijk voor ons klimaat dankzij het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en duurzame bouwmaterialen. Zorg dat ook u mee bent met de toekomst en kies voor ecologisch bouwen. Ontdek hieronder de benodigde materialen en voordelen van deze moderne bouwtechniek. Toch nog vragen na het lezen? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Ecologische bouwmaterialen op een rijtje

Stevens & C° heeft alles in huis om u het duurzaam bouwen te vergemakkelijken. ThermoWood® is ideaal voor de afwerking van gevelbekledingen en terrassen, STEICO beantwoordt op een natuurlijke manier al uw vragen over constructiehout en isolatie.

ThermoWood: milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout

ThermoWood is de verzamelnaam voor verschillende houtsoorten die een speciale hittebehandeling ondergingen. Meestal gaat het om hout van Europese naaldbomen zoals grenen of vuren. Die hebben een snelle groeicyclus in vergelijking met hardhoutsoorten. Hierdoor is het mogelijk ze sneller te oogsten en vervangen.

Maar ThermoWood helpt niet alleen met duurzaam bosbeheer, het is ook goed bestand tegen vocht en milieuvriendelijk. Door de warmtebehandeling wordt het steviger, duurzamer en donkerder. Dat maakt het uitermate geschikt om te gebruiken als gevelbekleding en terrasplanken.

ThermoWood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout en heeft een elegante en natuurlijke uitstraling. Het is beschikbaar in verschillende houtsoorten, elk met hun eigen uitzicht en kenmerken. Ontdek ons uitgebreid assortiment hieronder.

STEICO: het natuurlijke bouwsysteem

Bij Stevens & C° vindt u ook het merk STEICO. Dat zijn milieuvriendelijke bouwproducten op basis van hernieuwbare grondstoffen zoals hout en houtvezel. STEICO heeft een volledig ecologisch productassortiment voor de hele bouwschil. Zo maakt u voor zowel constructie als isolatie gebruik van hernieuwbare bouwsystemen, recht uit de natuur.

Steico isolatiemateriaal

Steico isolatie

Uiteraard moet een ecologische woning goed geïsoleerd worden. Ook hiervoor biedt STEICO de oplossing. STEICO isolatie is een milieuvriendelijk systeem uit natuurlijke houtvezels. Het is beschikbaar in verschillende diktes en materialen. Bekijk ons volledige aanbod STEICO isolatie.

Steico constructie

Steico constructiehout

Hout wordt al eeuwen gebruikt als bouwmateriaal en heeft al vaker bewezen het ideale materiaal te zijn voor het optrekken van vloeren, wanden en daken. Met STEICO constructiehout benut u alle voordelen van hout, maar in een duurzame vorm. Het is net zo sterk als massief houten balken, maar heel wat lichter in gewicht. Daarnaast vermindert deze houtsoort het energieverbruik in uw constructies door het beperken van koudebruggen. Bekijk ons ruim assortiment STEICO constructiehout.

De voordelen van ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Ecologisch gebouwde constructies hebben een lagere milieubelasting. Ze verminderen de uitstoot van broeikasgassen, het gebruik van niet-hernieuwbare hulpbronnen en de hoeveelheid afval, waardoor ze bijdragen aan het behoud van het milieu en de bescherming van ecosystemen.
  • Ecologische gebouwen zijn vaak zeer energie-efficiënt. Ze maken gebruik van duurzame energiebronnen, geavanceerde isolatie, efficiënte verlichting en apparatuur, waardoor ze minder energie verbruiken en lagere energiekosten hebben.
  • Hoewel de initiële kosten van ecologisch bouwen soms hoger zijn, compenseren de lagere operationele kosten op de lange termijn deze investering. Energiezuinige ontwerpen en duurzame technologieën leiden tot lagere kosten voor energie, water en onderhoud.
  • Ecologisch gebouwde constructies bevorderen de gezondheid en het welzijn van de bewoners. Ze hebben vaak een betere luchtkwaliteit, minder giftige stoffen en een comfortabeler binnenklimaat.
  • Ecologisch bouwen is in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling, waarbij wordt gestreefd naar het evenwicht tussen economische, sociale en milieubelangen. Het draagt bij aan een duurzame samenleving op de lange termijn.
steico magazijn

Stevens & C°: expert in ecologische bouwmaterialen

Bij Stevens & C° zijn we al meer dan 80 jaar gespecialiseerd in ecologische bouwmaterialen. In 1936 begonnen we als erkende houtimporteur. 10 jaar geleden namen we ook ThermoWood op in ons gamma. De reden daarvoor is simpel: hiermee bieden we een waardig en ecologisch verantwoord alternatief voor tropisch hardhout aan.

Verder zijn we verdeler van STEICO-producten op de Belgische markt, met focus op houtskeletbouw met ecologische bouwmaterialen. We mogen ons dan ook gerust experts noemen in ons vak. Zit u nog met vragen over ecologisch bouwen? Contacteer ons dan gerust. Wij helpen u graag verder.